Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET STANNADE LIVET BLEV SOM I SLOWMOTION

 

namnges ges namn ... 

klockan tickar tick tack 

tårar är salta blöta ...

tick tack tiden saktar in

känslan skevar trevar ...

livsbetingelserna ropa

livet ska levas det ska gå ...

tick tack tick tack 

nu går allt så sakta

kommer ingenstans

... -------------------- ....

sölig långsam trög 

seg ovillig utan kraft

påhopp gör mig till en

sengångare utan sitt träd

tick tack ... Klockan springer

sitter fast som i en deg

snigel saktmodig sköldpadda

hare som fastnad i tjära på trapp

tiden springer det går fort

allt omkring snurrar

runt runt runt runt ...

påhopp namnger mig

syr fast ett märke i mig

lämnar mig överger mig

utestänger mig undandrar mig

sakta ska allting kännas

segt och skevt och urjobbigt

ur klockan tickar det tid

urtiden drar mig mot golvet

tick tack tick tack säger klockan

urdum känner jag mig

som ett urdjur fast i tiden

urtid tiden är ur i ett ur

nu är allt ur tid- urläbbigt 

historien upprepar sig

inköpslistan ser likadan ut

mjölk

fil

ägg

salt

fisk

citron

smör

urskuldande 

skuld ande

min ande känner skuld?

urskuld skuld ur

urverket ur balans

det måste vara fel på uret

ursäkta mig vad är klockan

ur säkta eller urs äkta

det är urs äkta

det är på riktigt

urkraft ur kraft

tick tack uret ur verk

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-01-05 10:30



Bookmark and Share


  M.Eta
Livet kan kännas monotont ibland, bra beskrivet!
2018-01-06

  M.Eta
Livet kan kännas monotont ibland, bra beskrivet!
2018-01-06

  Valter Örn VIP
Livet är en urjobbigt stor och tung kaross att dra. Man behöver finna lättare vägar att dra den på.
Dikten var bra och många kan känna igen sitt liv däri.
2018-01-06

  Nils-Robert
Bra ordat om livets hårda stig
2018-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP