Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de svartnade vingarna



Ängeln tvättar svartnade vingar, kliver ut på balkongen och mäter temperaturen. Ängeln är du och jag som vi minns det nästa år. Det är därför vi blundar ihjäl varandra långt innan det är försent och bredvid händer allting som är omöjligt att förstå.

Det är en varm dag, skulle gå att rosta bröd på fönsterbrädan om någon kom på idén, men folket har egna bestyr för sig. Kanske inte direkt relevanta för den himmelska ordningen, ändå nödvändiga om du frågar dem hur de hänger kvar i banan kring solen.

Varma dagar är farliga dagar, hjärtan kan överhettas. Det får han erfara när hon går förbi finklädd som aldrig förr. Nog försöker han verka oberörd, men ingen kan undgå att se hur han dör, ingen förutom hon och vi, då hon ser oss som onödiga änglar i rymden.

_____




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-01-05 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP