Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isdrottningen hyllning till aktrisen Saga Gärde

 

 

Isdrottningen

du gick din egen väg 

trotsar makt och tro.

 

Isen under dina fötter

byter du mot Roms

heta säte.

 

Luterska präster

eller katolska kardinaler

rör dig inte ryggen.

 

Du är Isdrottnngen

från den kalla Norden.

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-05 16:05



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Såg dramadokumentären om Drottning Kristina. Hon lät sig nog i själva verket röras mera än vad den här dikten möjligen säger (och rolltolkningen kanske). Hon hade såväl betydande viljestyrka som glödande passion.
2018-01-06
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP