Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den smalspåriga gröna

 

 

 

 

 

Den smalspåriga gröna vagnen från det förra århundradet stannade skramlande och gnisslande och jag kände genast igen dig för du var den där bondpojken från Savolax som brukade klä sig i traditionell japansk Yukata med sammetsskärp använda rikligt med Chanel no 5 och som inte ens kunde engelska för att inte tala om den totala bristen på allmänbildning men nu bar du mörk kostym vit skjorta med manchettknappar och hade en attacheväska under armen så jag gick direkt fram till dig med den religiösa fanatismen glödande i blicken och sade glatt ”mojka mitäs mies ei oo nähty pitkään aikaan?” (mojn hur mår mannen long time no see?) och jag såg dig stelna till sedan svara tvärhugget lakoniskt att du inte har tid nu alls brådska brådska etc medan dina ögon sade att du inte alls vill höra nyheter från Jesus nu igen så man blir ju litet stukad då och tänker sorgset att igen en som fallit offer för världens lockelser vin kvinnor och börsaktier men sånt är livet ;)

 




Prosa (Kortnovell) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-05 17:58

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som alltid gillar jag din prosas flyt och de yttre detaljerna som smälter samman med de inre monologerna och bilderna! Sånt är livet, visst! :)
2018-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP