Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettondan


Bakom vuxna fasader

Mitt i all splittring
finns ett centrum
ett nav som allting
rör sig runt

långväga resenärer
eller traktens herdar

finner samma
Narnialucka
in i det heligaste

det skrikande barnet
inte det tysta

dess verkliga behov
i RÖDA VERSALER

bakom vuxna fasader

inte mer andligt
än en rå potatis

lika konkret som
ett par leriga stövlar

är spädbarnets
nyförlösta läppars rop

min gud min gud
varför har du övergivit mig




Fri vers av Petter Wingren
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-06 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren