Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rubrik inspirerad av Zacharias Topelius


SOLSKENSÖGA SER PÅ MIG

 

Idag

skiner solen

 

nattens svärta

genomgången

 

koltrastpar

sitter i äppelträd

 

vilar på maten

 

sjön är botad

och frilagd

 

svarta fläckar

försvunna

 

smittar inte längre

 

is vid strandkant

klamrar sig fast

 

krasar under sulor

likt krossat glas

 

smälter inte i solsken

 

krusiga vågor

frotterar sig

 

fastfrusen brädbit

i fångenskap

 

kan inte rymma

 

idag

lyser solen

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-01-06 16:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man ser sköna bilder framför sig när man läser din fina text..
2018-01-10

  Lars Hedlin
Jätte bra
2018-01-09

  Fem hjärtan VIP
En härlig dikt som målar fram bilder..!
2018-01-08

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig naturlyrik...man följer liksom med på en promenad...
2018-01-07

  M.Eta
Den befriande solen åt frusen natur! Fint.
2018-01-07

    ej medlem längre
När solen lyser och naturen ler är det en fröjd att leva.
Tack för en underbart målande text som sätter fart på livsandarna.
2018-01-06

  DavidM VIP
Avrundningen, stillsam, njutbar.
2018-01-06

  ULJO
Fin avslutning
2018-01-06

    ej medlem längre
Ytterst värmande och skön läsning, som en islossning eller tjälen som går ur jord ryms naturen och livets ljus i dina ord.
2018-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade detaljer som tillsammans bildar en helhet att läsa och njuta av!
2018-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP