Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var inte rädd

 

 

 

 

mörker

detta absorberande intet

som omsluter

dig

omger oss

 

skuggriken

de ljusskygga varelserna

livnär sig

våra rädslor

 

minns du de mörka källargångarna

någon viskade

ditt

namn

ljudet av snabba steg

tystnad

 

din lampa slocknade

 

dom fann en död man i ett hemsökt hus

i Normandie obduktionen

visade att han dog

av skräck

 

Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken,

ett namn som skyddar dig där du går.

Din ensamhet har stränder in mot ljuset

etc.”

Psalm 256 av Ylva Eggehorn

 

jag bär ännu

på mitt barndomstrauma

men jag är safe

now

 

*

Var inte rädd”

https://youtu.be/lluIKSyG6UM

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-07 03:27

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på i af apa.
2018-01-09

  i af apa
Rädslan blir värre än händelsen ibland. så sant. fint berättat.tack!!
2018-01-08

    Sefarge VIP
Känn livets låga
Som du även bär
Inom dig.Tack!
:}
2018-01-07

    ej medlem längre
Tack för en trösterikt dikt med många livsinsikter och ord som lyser starka i mörkret! Tycker mycket om! Lika så Ylva Eggehorn.
2018-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP