Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen målning 1995 illustrerande en tio år gammal händelse. (80-årspresent till pappa)


Generationsskifte

 

Två generationer möts

Den äldre tröstar den yngre

En generation saknas däremellan

Den mannen håller i pennan nu

och penseln då för länge sedan

 

Pappa bär min förstfödda son

för stunden ovillig och ledsen

Varför minns jag inte

men som oftast

gick det över ganska snabbt

 

Pappa är borta sedan länge

men jag möter honom

i badrumsspegeln dagligen

Likheten mellan oss är slående

har jag alltid fått höra

Detta har förstärkts

nu på ålderns höst

 

Sonen har hoppat ur mönstret

och ärvt dragen från sin mor

(som också är borta sedan länge)

men ärvt hantverkskunnande

från tacksam och stolt far

Jag gillar den kombinationen

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-07 16:13



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Så fint skrivet Och målat! Jag älskar den tavlan. <3
2018-01-10

  Chawa VIP
En vacker ögonblicksbild av blodröda band mellan tre generationer är ömsint flätade i skrift och målade i färg på tidslinjen. Blir glad och rörd vid åsynen av den fina målningen. Stolthet, nedärvda drag och gåvor plus stor kärlek lyser som en gul sol i varje rad, så fint!
2018-01-09

  ULJO
Håller med Bo
2018-01-08

  Bo Himmelsbåge
Jag är inponerad av Din målarkonst, Kjell! Tycker mycket om Dina tavlor,
även denna, där Du fångat in två generationers samklang, mycket levande och fint!

En mycket kärleksfull skapelse,
även om sonen för tillfället var ledsen...

Jaa... det är mycket spännande att följa hur föräldranas olika genetiska anlag och även mer eller mindre avlägsna släktingars, slår igeno hos våra barn och barnbarn!

Tack för att Du delade med Dig!
2018-01-07

  Respons VIP
En fin och kärleksfull betraktelse!
2018-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg