Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tema: inte en dag utan en rad. Då blir det så här ibland...


Månen 2

 

det händer ibland

att månen är så klotrund

som vore den sprickfärdig av ljus

 

då kan en enkel stråle spilla över,

kastas ut för att landa någonstans

på den vintrigt vita jorden

 

en sådan magisk natt

kan ett månmålat landskap

trollbinda sin betraktare,

 

sår helas, sorg försonas,

medan oanade rymder öppnas

i ett mottagligt inre

 

och det enda som behövs

är en ljusstråles milda mod

att lämna trängseln på månen

 

 

2018-01-07  18:55

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-07 18:09



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sällsamt mättad dikt!! Så har jag nog aldrig tänkt på dess strålar... Månne sparar månen det mesta av sitt solljus till någon senare föreställning?? :-)
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP