Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevduvor

 

Breven är fåglar

som flugit över världen

och landat i min hand

 

fåglar med vackra vingar

med olika röster,

olika styrka i hjärtats slag

 

 

Kuverten bär alla

mitt eget namn

och namnet på mitt hus

 

och visar vägen

som kompassens magnetiska pilar

mot ett främmande mål

 

 

Kuverten är

de vita och de blå,

de mumingula, de röda

 

de kungsfågelsmå

och de med en vingbredd

som Amerikas örnar

 

 

Någon har skrivit

om ögonblicket

mitt i livet

 

om haven de sett,

om morgnar som grytt

och månar som tänts

 

när mörkret kryper

längs stumma väggar

i tystnande hem

 

 

Jag läser om kärlek,

om längtan, om sorg,

och om stormen  som fällde träden

 

och jag känner doften

av en vän långt borta

som sträcker sin hand mot min

 

 

Breven bygger bo

i mitt minnes duvslag

där rösterna aldrig tystnar

 

och jag väntar

på goda vindar

för budskapen ur evigheten




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-01-08 09:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
sällsamt i dagens värld att skriva just så, om att skriva. Måtte den konsten bestå!
2018-01-12

  Nils-Robert
Fina poetiska rader.
2018-01-08

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi
2018-01-08

  lodjuret/seglare VIP
Poesi känns det som, inlevelse och som fyllt av metaforisk yra...
2018-01-08

  Lena Själsöga Keijser
din stämma omvandlas i dina ord
till vingar det går att se duvor flyga
många bilder stiger fram av brev
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP