Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför lidande?

 

 

 

 

 

ditt lidande?

varför tala om något så negativt

varför

måste människan lida

sluta tramsa

 

är inte religionen en strävan bort från lidandet

 

men är inte

buddhismens nirvana i praktiken

ouppnåeligt?

 

men alla kommer ju till himlen

utom hitler och

stalin

och några andra

idioter

 

dom får brinna brinna

evigheten

lång

 

allt lidande är orättvist

det tycker jag

alltså är

det

dom oskyldiga som alltid

kommer i kläm

igen

 

slut på gnället

tala inget mer om lidande

ber jag tyst

 

men där föds de vackraste

sångerna

 

(PS) 

The human Experience ”Broken Open”

https://youtu.be/pdCUSUai5rE

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-08 12:41

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tänk vad som skapats under lidande t.ex.
Frida Khalo , Protr Tjajkovskij och många fler.
Lidandet hade i alla fall en mening till sist för dom vilket för det mesta inte är fallet.
Tankeväckande fin dikt, jag gillar den.
2018-01-09

    ej medlem längre
Lidandet - mänsklighetens trivialaste och djupaste upplevelse. Dubbelheten. Slutraderna träffar så rätt!
2018-01-09

    Sefarge VIP
Motsägelse
Och humorfullt
Skrivelse.
Tänker osökt
På Filosofen
F.Nietzsche
Klassiska
"Det som ej
Knäcker mig
Gör mig starkare"
Men riktigt synd
Om människor
Som har pengsr
Men lider för att
De vill ha ännu
Mycket mer
Är det nog inte?





2018-01-08

    ej medlem längre
underbara två sistverser! jag kommer osökt, som det heter, att tänka på den gamla dikten (också tonsatt nån gång):

"den vackraste sången om kärlek
kom aldrig på pränt

den begrovs av en fattig Pariserstudent.."

det finns, men det är kanske bara jag som känner denna närhet - på något plan en ton - mellan dina slutverser och de få rader jag minns från det tidiga 1900-talsstycket ovan... hur som helst med denna min långsökta koppling: jag tycker om dina strofer!
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP