Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto av Nanna X, fönstret i Hammenhög.


Elfenben - en mardrömsraga

 

Mannen utsnidad ur elfenbenet

bröt av halsen - men då hjälpte skenet

till att krossa glas kring brutna nacken

beten spydde lätt och stöp i backen 

jag fick bädda ner mitt ben bland lakan

nästa gång när han var mera vaken

så kom krävan upp - och hjärtat, fisken

gul var hjärnsubstansen, hög var risken

nu var skalet tomt, men fisken levde

blev till insekten, som liksom krävde

att bli knivskuren på torpets köksbord 

dock dög inte detta bord-försöks-mord

krypet sprattlade, han måste krossas!

en sån tur att allt var dröm och låtsas




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-09 10:09



Bookmark and Share


  objekt3
Underbart
2018-01-09

    ej medlem längre
Spöklikt, makabert men tycker att de tre första raderna är vackra på något sätt. Kusligt vackra. Du är så bra på att skildra det drömska!
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X