Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orosmoln

blå januari
avslöjar

solljuset
obarmhärtigt

giftgul himmel
över stan

skärgårdsbåten
stadig i sjön

stävar mot händelsernas centrum

havet stilla
hämtar andan

liksom hon

kompassen
sköter sitt

det fanns en tid

då vi
vilade i
varandras
andetag

då vi var vi

© Maria Marängsviss, 9 januari 2018




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-01-13 19:06



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Underbar text överlag... men alltså sista käftsmällen är ju bara magisk:

"det fanns en tid

då vi
vilade i
varandras
andetag

då vi var vi"


Fenomenalt! <3
2018-01-22

  Anya VIP
Vackert med en mycket bra rytm. Känner saknad i vinterlandskapet. Vackert och berörande.
2018-01-16

    ej medlem längre
Kontrasten tänjer utrymmet mellan tiden av orosmoln och "då vi/vilade i/varandras/andetag". Det finns en skönhet i ett då!
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP