Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är som ett lod i en klocka




Oftast svänger det
från sida till sida
i rytmiska rörelser
tick...tack

ibland går det för fort
ticktack

ibland för sakta
tick........tack

när balansen rubbas
krävs justering
för att återfå rytmen
tick...tack












Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-01-09 12:35



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Javisst, klokt och väl skrivet!
2018-01-12

    Havsvind
Bra liknelse!
2018-01-11

  ResenärGenomLivet VIP
Bra jämförelse...
2018-01-11

    Peter Söderqvist
Lodet i sin gång ger en spännande bild av dig.
2018-01-10

  Janina Kaminska
Mycket bra liknelse.
2018-01-10

  Valter Örn VIP
Jag har själv konfronterats med detta problem pga magproblem bl.a. Man får då prioritera vad som skall göras. Kanske skriva en lista med vad som behöver göras och lugnt beta av . Hinner jag inte idag är det inte hela världen. Det kommer ju en dag i morgon. Det är hetsandet som gör folk sjuka.
2018-01-10

  Ezmeralda VIP
Underbart, balans vill man ha!
2018-01-10

  Salvation Pepper
Den fria viljan, rätt!
2018-01-10

  Olof Lagerhorn VIP
Fint utvecklad metafor kring hur tid och rum, och vi själva, utgör en integrerad och komplex enhet.
2018-01-10

  Maria Sundelin VIP
Utan en lugn rytm blir vi osäkra
Kramar
2018-01-09

  Nils-Robert
Igenkännande. Bra poesi
2018-01-09

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2018-01-09

  Niliboy
Ja, men kanske inte ingenjörskonsten räckte till liksom det investerade kapitalet?!
2018-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra metafor för livets gång i balans och obalans.
2018-01-09

    ej medlem längre
Underbara ord som bara du kan skriva!
2018-01-09

  M.Eta
Bra liknelse, man skulle behöva en gaspedal kontra broms ibland för att kunna styra takten.
2018-01-09

  Öknens Ros VIP
Takten måste stämma, så man kommer in i rätt rytm.
2018-01-09

  StinaJ VIP
Bra liknelse på livets olika skiftningar i livets skeende.
2018-01-09

  ULJO
Klockan går alltid långsamt vid svårmod och när det är tråkigt. Konstigt.
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP