Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte klar


Efterkrigstiden


Det är ingen idé. Jag åker snart.

Men du måste inte åka.


Hon svarade inte.

*

Problemet med att älska en skogsbrand
är att den där glöden du drogs till,
- värmen som tinade frusna leder
ljuset som fascinerade och trollband
farten i vilken den tog över ett helt samhälle,
ändrade livet för de som drabbades av den


...problemet är att den tog över dig,
att hettan aldrig bara värmer utan att bränna
att skogen kommer fortsätta brinna omkring även när hon lämnat
men att hon kommer fortsätta
härska
utan hämningar
för att sedan gå vidare
vildare i sin styrka

och du står där
tittar på dina svartbrända händer
fortfarande undrandes
om du levt en kärleksdikt eller en
tragedi
även om du börjar ana vart det här ska
sluta

du vilar kroppen mot en sten,
huvudet i händerna,
undrar om du ska vara glad att du överlevt
även om livet aldrig kommer bli
det samma igen


i kylan i ett efterapokalypsland
kan inte ens minnet av elden hålla dig
varm





Fri vers av mögel
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-09 13:12



Bookmark and Share


  S~A •••
Den här var väldigt fin
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

mögel