Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[så dricker du mig en blandning av alkohol och tid] nr 2

med öl
far dagen som den flyter

öppnar den med slutna ögon och trötta armar
innan den mörknar helt plötsligt bleknar jag
framför teven

.

Detta är tystnaden:
Dalande prismor som skjuter in sol genom persiennerna.

Detta är ensamheten:
Kroppsvarm morgonluft som fastnar under täcket.

Detta är bilden:
Svart kaffe några timmar mellan tolv och fyra.

.

GARAGE

alldeles nyss
mellan taken
hoppades vi
att inte trampa
snett

det tar ont att
missbedöma
avstånd

.

TVÅ TRAPPOR UPP

kan vi sitta och prata i köket
om politiken musiken
kan vi packa en dollar

kan vi tystna framför teven om orden tar slut

knackar vi ut tiden mot fatet och fyller på

byter vi kanal medan kvällen
blir nyheter och

dagligdoser

.

allt
ger jag upp
mot
himlen en dag
som denna
att
dricka bort

lite grann
finns kvar
inuti
kroppen
en stund
efteråt
röker jag upp
en bit
på vägen
har jag gått
om tid

.

horisonten är siluetter av grantoppar

målar himlen
där solen sjunker
ner i mjukröd tystnad
spetsad av träden och fåglarna vet att inte än

alltmedan människan försöker spegla
sin egenbild mot en horisont

onåbar

.




Fri vers av 87383 Karlsson
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-10 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

87383 Karlsson
87383 Karlsson