Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga vita lögner

Två bilder
i hjärtat
två ansikten
exakt lika

det ena står
för tillit
det andra
för svek

två roller

reser sig
från frukostbordet
torkar sig
om munnen
går ut i
vardagsrummet

två exakt lika
den ena berättar
om tillit
den andra
om svek

två spår
två brev
två spegelbilder

exakt lika
tillit svek

det ena kan va
det andra
det andra kan va
det första

vi byter ansikten
och roller
med oss själva
och varann

står blinda
på samma
verkstadsgolv

med samma låt
i hermetiskt
tillslutna hörlurar

what
is love
baby don´t hurt me
don´t hurt me
no more

dammråttor finns
och grå lögner
men inte vita

mänsklighetens
märkeslapp
med tvättråd
på baksidan

nonchalant
fasttejpad
på nåns krage

en främling
vi följer på avstånd

den enda tilliten
är den vi tror på
dör för
och skapar

svaret på den oställda
frågan är

jag kan inte lita på någon
det kan jag vara
fullständigt trygg i







Fri vers av Petter Wingren
Läst 294 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-11 05:20



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Den tunna hinnan (cf Ludvig Igra) mellan tillit och svek. Insikts- och uttrycksfullt om Janusansikte och rollbyte. Ytterst/eller innerst (i Wittgrenskt språkbruk) handlar dikten om skillnaden mellan lita på - som i Hoola Bandola Bands "Vem i hela världen jan man lita på?" - och tilliten (den enda) vi tror på, är beredda att dö för och (med?)skapa.
Tänkvärt! - som om det skulle va nåt nytt Petter
2018-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra, låter kanske idiotiskt. Men din text är så sann och insiktsfullt skriven.
2018-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren