Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tabberas - en mardrömsraga

 

Ministern mörk och sammetsklädd förutan frack

hon spelade på violan med mörkbrunt lack

en kängruficka hade den, med banjolin

tre strängar ljöd i folkvisan så ljuv och fin

 

När vi kom till kalaset satt vi i ett hörn

vi väntade på maten, då kom Per och Björn

två treåringar, glada ben med fullt av spring

och tiden bara gick så fort som ingenting 

 

Så när vi kom till bordet då var maten slut 

ja alla gäster hade tackat, troppat ut

blott mor och far satt kvar vid sina tomma fat

nu fanns det inga pengar mer och ingen mat

 

Jag packade min violin, tog kidsen med

när vi kom fram till kiosken blev jag ganska sned

för ungarna de norpade min sista slant

sen länsade de kylskåpet på allt som fanns 

 

Jag måste ju betala, men var fanns mitt kort?

låg inte i min plånbok, som det borde gjort 

nej där var bara skräp och kvitton, ingen tröst

sen väcktes jag ur drömmen av en radioröst

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 311 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-11 09:42



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Tabberas, visst var det Astrid Lindgren som skrev om
2018-01-13

  objekt3
Vardaglig dröm fantastisk dikt
2018-01-12

  TrollTörnTrappan VIP
Så till innehållet : Barnen förefaller sluka samtliga resurser... mer eller mindre omärkligt först?!
2018-01-11

  TrollTörnTrappan VIP
Mycket musikalisk! - även i vaken bemärkelse.
Sköna ordval!! - särskilt i första strofen.
2018-01-11

  Onomatoprofet VIP
Banjolin var fin
2018-01-11

  lodjuret/seglare VIP
Obetalbart skanderat och skaldat på
drömsk verklighet. Så helt okonkret.
2018-01-11

  Fulbergarn
:) riktigt bra
2018-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X