Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den leende kapitalisten

Nu har du dansat hela natten med en annan.
Nu har jag hört dina klackar över mitt tak.
Han hade sidenscarf och var allmänt stilig.
Han rökte cigarrer och drack konjak var kväll.

Han hade rest runt världens alla hörn
med pengar som han hade ärvt.
En kapitalist med stil har det inte svårt.
Han ler försiktigt mot makten och den ler tillbaks.

Sen blir du sviken och bedragen
när han har stuckit till Paris med din väninna.
De har de ovanligt trevligt i Notre Dame
och blickar ut över stadens vackra vyer.




Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 389 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-11 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream