Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto David Åhsberg


Jag fanns där för dig

 

När elfte januari grydde

tog förtvivlan över

smärtsamt insåg jag

att jag funnits där bara för dig

 

Fråga mig inte hur

jag vet att det är sant

måste leva med insikten

jag fanns där för dig

 

Utför sedan dess mina sysslor

som jag alltid gjort

tankarna far ofta iväg

jag fanns där för dig

 

Mitt liv passerar

med öppna ärliga ögon

det var inte jag

det var alltid du

 

Döden är gammal

ny när den drabbar

tankarna far ofta iväg

jag fanns där för dig

 

Tydligt ser jag det

har alltid vetat

det var aldrig jag

jag fanns där för dig

 

Jag fanns där för dig

mina barns mor

naturen slår blint

kräver orättvist sitt offer

 

Fråga mig inte hur

jag vet att det är sant

måste leva med insikten

jag fanns där för dig

 

Jag fanns där för dig

varje dag

 

(fritt efter Leonard Cohen)




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-11 16:09



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Jag känner med dig älskade Kjell! Fin text.
2018-01-20

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin bild av det vackra smideskorset, till åminnelse av den djupt
saknde och älskade modern till Dina barn...
Mycket vacker tolkning av Cohens sköna text... som så målande speglar Dina djupa och smärtsamma känslor för den
hädangångna...

ibland är naturen grym...
tyvärr...
2018-01-18

  ULJO
Fin tolkning av en mästare
2018-01-16

  Respons VIP
Starkt och smärtsamt!!!
2018-01-12

    ej medlem längre
Sorgset och vemodigt!
2018-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg