Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stämnings upplevelse



Sannolikheten
med sitt siktkorn

Sänkte sig ner
Mot myrens kyla


Tjädertuppen satt kvar
På martallens förtvinade
grenar såg ut över frost
Nypet landskap

I Solljusets diskammare
var denna Morgon högst
troligt.en av de vackraste
i livet tänkte jägaren med
ångande andedräkt i kylan

Sänkte bösspipan och lät
Tjädertuppen fara sin kos

För allt låter sig inte fångas
i förutbestämda handlingar

Även skönheten och ett liv
äger sin rätt att få
finnas till.

Började pulsa tillbaks mot
skotern och civilisationen

Med en känsla av stillsam
frid inombords.












Prosa av Sefarge VIP
Läst 701 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-12 00:03



Bookmark and Share


  bumerang

Läser och njuter och gläds
över det lyckliga slutet.
Så uttrycksfullt skildrat
Riktigt riktigt bra.
2018-01-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett ögonblick av livets klarsyn, poetiskt skildrat med fridsam ton.
2018-01-12

  Valter Örn VIP
Jägaren sköt upp sitt skott men du fullföljde med att skjuta skeendet med papper och penna.
2018-01-12

  Salvation Pepper
Kanske din klaraste och bästa dikt!

Scenen är hur bra som helst - med utmärkt skildring.



2018-01-12

  Kungskobran VIP
I solljusets diskammare,
vilken härlig mening, ett nytt målande ord uppfunnet , "diskammare"

2018-01-12

  Bossepoet från Österbotten
Välfångad
evig
ögonblicksbild.

2018-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP