Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Timmarna går

Djupt inne i skogen
Ligger högar av lönnlöv
Träden är tomma.

Förutom ett träd
Som har ett löv kvar att tappa,
Såsom jag också har.

Jag står där i den syrefattiga skogen
Väntar på att lövet ska falla
Men lövet är envist.

Timmarna går,
Kylan färgar mina händer
Blågrå och röda.

Men jag vill inte gå,
Jag måste se det falla,
Jag måste avsluta det här,
Tänker jag högt

Det börjar bli mörkt nu,
Jag tvivlar på om jag ska stå kvar.
Jag suckar och vänder mig om,

Som en elektrisk stöt,
Skriker något inom mig
Nej.

Jag tittar mot trädet och ser
Lövet dansandes ner mot marken.

Lövet föll på marken
Och viskade
Hej då.




Fri vers (Fri form) av the bell jar
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-11 22:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En stark och berörande dikt om döende kärlek och hopp. Så tolkar jag.
2019-10-15
  > Nästa text
< Föregående

the bell jar
the bell jar