Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt efter livet dök jag ner i det djupa

Tassade jag efter livet, andades in kvällskylan
Berusade av billigt vin, drack jag kärlek och åtrå
Sängen värmdes upp av längtan och billiga noveller

Strävan att bli något var så stort, att jag glömde jag att jag inte blev något
Kanske blev jag något ändå, en sorgsam enkel själ

Mina ben bär mig än, kroppen känns ovanligt stark
Lägger mig ner, låter kroppen vila
Ett moln seglar fram över himlen

Dagarna regnar ner, natten sköljs ut
Ögonen värms upp av solens gryning
Hjärtat pumpar åter igång
Efter några andetag blåser åter livet in i min spröda kropp

Om en dag eller evighet kommer livet inte spinna sin tråd
Livet brister och döden fångar upp mig




Fri vers av jordarp@hotmail.com
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-11 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jordarp@hotmail.com