Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi skrattade i hennes soffa


igår skrattade vi
bytte julklappar
åt cheesecake och skedade i hennes soffa

hon hade lagat lasagne med linser
jag log när han öppnade dörren
han borde klippa sig
jag borde lära mig att dricka snyggt
hon borde lära sig att andas
tillsammans skrattade vi

han hatade sina julklappar till oss
erbjöd sig att bjuda på middag
hon fick en ny stekpanna
jag fick massa skrivböcker och pennor
vi pratade inte om det som skulle hända

vi skrattade när vi knöt ihop året
det första av många, tror vi alla
vi mindes halloween och min crush på hans
gitarrist
vi mindes midsommar när vi låg på asfalten
fötterna upp i himlen, fulla som as
vi mindes sommaren av hjärtesorg och
vi mindes varandra
alla nätter på brygghuset
alla kyssar på halsen
alla texter och ord och dialoger vi skapat
vi drog igenom alla internskämt
vi bredde ut oss i soffan
alla våra osäkerheter
långsamt sjunkande genom marken

vi tänkte inte på de kommande månaderna
vi tänkte inte på avstånd och avbrott
från vardagen vi skapat där vi behövde varandra
då vi aldrig var mer än ett samtal bort
vi tänkte inte på
mil och tidskillnader

i alla fall
försökte vi att inte göra det

istället skrattade vi
pratade om då och nu
lät framtiden få vara
framtid
bara för ikväll





Fri vers av mögel
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-12 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel