Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fröken Slösa skall hålla käften och tiga. Jag nu för Fröken Spara ödmjukt niga. Denna gång skall drömmen slå in. Håll hårt om cashen och låt de inte försvinn.


Tålamod är min brist

Tålamod är min brist
Värdelöst trist
Har aldrig lyckats
att hålla ett mål
Sitter här och planerar
Vill nå salut och skål
En utmaning på hög nivå
Tro på dig själv, det SKA gå

Planen är nu 104 dar
Tanken är fullständigt klar
Jag måste nu nå mitt beslut
Se framåt - fokuserat spar
Hålla hårt om slanten
Bli såkallat budgettanten
Jag vill, jag vill, jag vill,
så gärna min önskan nå
Dags för förändring att slå till,
för att mitt önskemål få

Tålamod är min brist
Värdelöst trist
Impulsiva egenskaper
Usel på budget och räkenskaper
Denna gång skall min dröm slå in
Mot det jag suktar efter och vill vinn
Håll ut och stilla sinnets makt
om begär av köplust i fel takt
Om 104 dagar når du ditt mål
Bara 3 månader mot ditt skål
Du fixar din plan, lätt som en plätt
om du ej på cashen sätter sprätt

//Fröken Slösa skall hålla käften och tiga. Jag nu för Fröken Spara ödmjukt niga. Denna gång skall drömmen slå in. Håll hårt om cashen och låt de inte försvinn. Nyckeln till din framgång mot målet är sparsamhet. Låt dg ej förvillas av impulsiv konsumtion som är en total onödighet. Håll huvudet högt, och sätt blicken framåt mot utsatt mål. Stilla begär av köplust med skrivterapi, när sedan dagen D är här kan du stolt höja ditt glas med en skål. //

 

Bildkälla: Nätet

 

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 461 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-12 15:28



Bookmark and Share


  Jan Johansson
Väldigt bra
2018-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale