Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"The temple of love" 1897 Mausoleum at Mt.Grove cementery.


KÄRLEKENS MAUSOLEUM

Om någon med överhettat sinnelag,
för ögonblicket säger sig funnit
det sköna,
i den innersta essens för dess existens
och uppenbarelse,
vari består dess behållning,
i förgängelsens skenbara flyktighet,
mera än som sinnets rikedomar
i minnets mausoleum.

Slimmade former av fast spänstighet,
praktiskt följsam böjningsmuskulär
bindning,
smidigt linjär len hud i elfenbenvit
marmorstod.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-12 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP