Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Time out


jag vaknade med en tyngd i bröstet
alla dessa nyheter med ond bråd död
skjutningar, knivskärningar, sprängdåd
också i vårt trygga lilla land
är det nu man ska börja vara rädd
beväpna sig, ta på skottsäker väst
se sig om över axeln, ha ögon i nacken
bunkra upp med konserver, fotogen,
torrvaror, batterier och vatten på dunk
inreda skyddsrum, ta barnen ur skolan
eller är det nu vi sätter ner foten
och säger:

- STOPP!

kanske är det dags att revoltera mot illdåden
visa att det är nolltolerans mot våld
nu räcker det!
säg vad händer om alla nyheter som läggs ut
är goda nyheter, där människor gör goda gärningar
hjälper varandra när det behövs
är artiga och tillmötesgående
friar istället för fäller
talar gott och inte far med skvaller
bjuder in och bjuder upp
hellre ja än nej
pratar med sina grannar, ser den andre
är positiv och ler

jag tror det skulle bli ringar på vattnet
och kanske det skulle leda till en bättre tillvaro

så länge tänker jag blunda och inte lyssna
inte ta in våldet i mitt inre mer

media var god vänta
jag tar en time out

med önskan om att de våldsamma
kunde göra detsamma!







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Poesia VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-12 18:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Svarar privat.
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP