Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gör mej lycklig låt mej åka bland drömmarna i vandrarens korg


Drömblomman

Lämna mig inte allena herre låna mej vingar

kom till mej med din tröst endast du kan höra

mitt hjärta slå  känner du min längtan kalla

det dånar över jorden och alla haven svalla

dom till varje strand kan nå,

 ja vindar som vaknar och vänder

ja kantrar och vänder sej om

som ett vilset skepp på rasande sjö

käre Gud jag ville bara leva skona mej 

jag vill inte dö,

nåden  under himlafästet

som bär mina drömmar där vandraren går

leende med sin korg fylld av allas våra drömmar

där alla våra tårar blir till gyllene pärlor i Jesus hår

gungande tryggt genom den mörkaste natt,

med sviktande steg på ängen sökande längtansblomman i heta hjärtat mitt

där humlevingar muntert brummar och vi bara svävar

mot ljusan dag där du är ena vingen den andra är jag,

 hör fåglars sommarsång där stjärnorna skimrar över skogen

som bara susar för så är livets gång,

 Säg mej

finnes det något vackrare

än en liten sommaräng

där männskor strålar

i sång och dans  med blommor

 i sitt hår bundna av änglar till

den vackraste krans.

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 694 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-01-12 22:46



Bookmark and Share


  mare VIP
Håller med, härligt diktat
2018-07-09

  anits VIP
Längtansfullt skaldat till sommaren!
2018-05-16

  KattenKin VIP
Sommardrömsk och kärleksfull lyrik.
2018-02-13

  Monika A Mirsch VIP
och jag slår följe med din
"vandrare"
och "går
leende med min korg fylld av allas våra drömmar
gungande tryggt genom midsommarnatt"
Du gör mig salig du Poet.
Tack!
2018-01-20

  Lena Själsöga Keijser
ser
älvglitter... tingeling
för din längtan glittrar
2018-01-19

  StinaJ VIP
Vackra poetiska ord. En vacker tavla målas upp för mitt inre och får mig att längta efter sommaren.
2018-01-16

  ULJO
Får en att längta till sommaren
2018-01-16

  Palett
Så vacker text om vår längtan till sommaren !
2018-01-14

  Fem hjärtan VIP
Underbart vackert målar du fram en sommartavla med dina ord!
2018-01-14

  Eva Helene VIP
Vackert och framåtblickande, gott att läsa en gråvädersdag som denna.
2018-01-14

  Maj-Lis VIP
Så vackert du skaldar
2018-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
2018-01-14

  Eva Langrath VIP
Fina längtansord
2018-01-14

    ADI Nehlin
Vackert, vackert
2018-01-14

  Bibbi VIP
Längtan till sommaren är enorm nu.
2018-01-13

  Janina Kaminska
Magiska rader. Bokmärker.
2018-01-13

    ej medlem längre
Längtan till sommaren passar bra att skriva här! Väldigt fint!
2018-01-13

    ej medlem längre
Mycket vackert och målande skaldat.
2018-01-13

  Elwania
Fin aol.
2018-01-13

  limerick
En vacker och härlig konstpaus från kyla och rusk.
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol