Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri som fågeln!

Om kärleken fick följa
sitt hjärta som det ville
slippa höra suckar och bön
om att vara den första i kön
ja och få vara insatt i allt
fast bara början är tänd
redan då fråga
vad sker härnäst...
Mest och bäst!
Då hade kärleken kunnat
slå till och ner mycket snabbare...

Men inte ens kärleken kan förutse
vad som kan hända
för det har väl aldrig hänt
att kärleken har fått gå en vända
i egen takt och fart
få arbeta med sitt klart...

Det är alltid nå´n som trycker på
fortare bör det väl gå...
Men kärleken gillar inte
varken stress eller press...
Om det blir så, blir läget prekärt...
Men är det nå´n idé att lägga sig i
för kärleken är ju fri
den styr inga lagar som tur är
den själv bestämmer
var och när
den slår till här...












Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-12 22:56



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så klokt, en fin text om kärleken.
2018-01-14

    ADI Nehlin
Kloka ord om ett ämna som rör alla.
2018-01-14

  limerick VIP
En mycket fin och kärleksfull kärleksanalys. Bokmärkes.
2018-01-13

  aol
Bara så bra skaldat ja kärleken i sej är fri går inte att styra,
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt