Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgängliga tårar

 

Jag vet

ingenting annat

om livet än levnad

 

det vardagliga

det stilla

 

det trygga grå

det stundom svarta

 

ljusa stunder

med kärlek och närhet 

 

gyllene korn av lycka  

 

min plats i livet

så självklar

 

Det andra

har aldrig gällt mig

 

men även jag

måste tänka om

 

förgänglighetens tår

bränner mot min kind

 

långsamt suddas en synvilla 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-13 20:33



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-04-22

  Bo Himmelsbåge
En vacker... men lite vemodig dikt... om att till slut, även tvingas acceptera förgänglighetens tårar...
smärtsamt... men en del av livet...

Berörande!
2018-01-19

  Karina"Kia"
Svårmod i en mild sorgsenhet!
2018-01-19

  aol
Underbart ljust vemodsvackert skaldat,
2018-01-15

  Maj-Lis VIP
Fint..och så kan det vara
2018-01-14

    ej medlem längre
Orden speglar både vemod och eftertankar.
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP