Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaragdögd

Rädslan
smalögd
blicken ömsom flackande
i skydd mot insyn
ömsom stint stirrande
som spänd metrev

Tilliten
storögd
med avspänd
muskelhud
vid ögats strand
med den inre stjärnan
som enda skydd
mot beskyllning
i skymning

Kärlek
smaragdögd
doppar ögonlock
i innanhav
genomströmmar
pupillens port
på en gång inåt och utåt





Fri vers av Petter Wingren
Läst 353 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-13 22:50



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Fint uppbyggt med seende ögon om rädsla, tillit och kärlek - "dessa tre och störst bland dem ..."
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren