Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Januaridrömmar 2

 

butikens dörrar

pyntade med mors hantverk

melon och rosor

 

Mamma och Syrran mötte mig utanför skolan vid halv tolv som avtalat.

- Vi får skynda på om vi ska hinna äta också, jag har bara tre kvarts rast, sa Syrran. Var har du ställt bilen?

Jag förklarade att jag inte riktigt mindes var jag hade parkerat, så vi började traska till fots genom snögloppet mot Espedalen. 

När vi passerade Volontärbacken såg vi den samtidigt, på boendeparkeringen. Jag bad om ursäkt för att jag parkerat snett och kände tacksamhet för att jag inte fått några böter. Mamma fällde upp baksätet och dammade bort det värsta skräpet från sitsarna. Själv tog jag plats i det nya förarsätet i takboxen. Det kändes lite trångt, och jag visste inte riktigt om jag vågade lita på bromsarna, men vi lyckades i alla fall uträtta våra ärenden och halka nedför Lindblomsvägen. När vi kom fram till Maxi vände jag bilen på sidan, stack ut fötterna och promenerade över gatan på övergångsstället för säkerhets skull. 

I den första restaurangen på Maxi-parkeringen serverades grillbuffé, men den arge brodern som anslutit till vårt sällskap hade gjort sig ovän med personalen, så vi fortsatte till nästa hak. Där fanns det bara spenatsoppa, och det verkade som om den höll på att ta slut. Jag packade upp mitt medhavda bröd och hoppades på det bästa. 

En textilkonstnärinna stod före mig i kön. Hon hade blandat couscous och schalottenlök i sin tallrik, och doftat över curry.

 

löken öppnades

slog ut som blomkalkar

ljuvliga dofter




Fri vers av Nanna X
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-14 09:32



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Form: Lyckat med poetisk fördel och efterdel (nu uttrycker jag mig lustigt, ursäkta, men du förstår säkert vad jag menar)
Innehåll: Låter humoristiskt när jag läser det, men din känsla kan ju ha varit en helt annan när du drömde. Låter som att du försöker vara praktisk, men vet inte riktigt resultatet, därav att du gick ur bilen vid övergångsstället "för säkerhets skull". Fast nu kanske jag är helt ute och cyklar, haha.
2018-01-20

  lodjuret/seglare VIP
Jaså, var det en dröm? Det var så verkligt att det väl bara måste ha hänt. Bilar bär sig då konstigt åt parkerade.
2018-01-15

  objekt3
drömtrafiks komplicerade väsen ...


2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X