Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris text 22/12 2017 ETT JULEHUS


Tjugonda Knut dansas julen ut



Kassan rörde läpparna när jag frågade, sen förstod jag. Hon viftade
avvärjande med händerna och gjorde en hjälplös grimas. Hon
var genomförkyld

Jag hade frågat om julgodiset var den här veckan

- Det gör inget bara du inte nyser på mig. Och för väl inte
erbjudandet var nu. Jag behöver låta bli, sa jag med ett leende

När jag lastat in varorna i bakluckan, kikade jag mot halvmånen
och tänkte på dig. Visste du såg samma skära som jag. Undrade
hur du hade det. Hoppades så brinnande du var frisk
Veckohandlingen var klar och nästa punkt
på programmet HUSET

Bilen startade med ett spinnande och jag svängde ut på vägen
och kom fram till huset. Ett otroligt hus, stängde av motorn
hämtade mobilen och gick mot dörren
Med fingret på ringklockan försökte jag se
varenda
färgsprakande lampa i grönt rött blått turkos och gult

Dörren öppnades efter en kort stund av en kvinna
såg frågande på mig
Hon lyste upp, när jag frågade om jag fick
fick plåta hela härligheten

Hon skrattade och ögonen glittrade
Året tidigare hade ett barn sagt till henne
"Åh så mysigt hus ni har"

Kände glädjen pirra i kroppen, då jag gick runt på tomten
och tog kort från olika vinklar. Ena gavelväggen hade ett
grönt lysande nät med lampor som glittrade i mörkret. Aldrig
har jag sett ett sånt hus. Det var som ett dockskåp

ETT JULEHUS

Vad många av oss har mycket att vara tacksamma över
Vårt boende är en viktigt del av vårt mående, lika väl som kost
vänner och en mening med våra liv i ett samhälle, som
ställer så stora krav på oss

Att vara medmänniska och inte avmänniska är så viktigt
så vi inte glömmer oss, glömmer alla de vi bryr, alla
nära och kära inte bara i juletid, utan alltid




Prosa av morgonstjärna VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-14 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP