Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INTUITION

Att finna eller att bli funnen,det är lagen som står över mänskligt förstånd som när man letar aldrig finner det man söker men hittar det när man upphört söka.

Det är som med kärleken,den kan inte hittas,den hittar själv,trots att den är både döv,stum och blind.

Detta mysterium har sysselsatt filosofer och diktare i alla tider och även vetenskapliga forskare,utan att en endaste enda blivit klok på det,annars vore det väl inte kärlek.

Psykologer och psykiatriker har mer eller mindre givit upp och gjort det enkelt för sig som vanligt,med att förklara den som en psykotisk vanföreställning.

Den instinktiva intuitionen är det närmaste man kan komma,men som inte ger något konkret svar,då det ur logiskt tänkande inte finns något svar,eftersom själen är substanslös,och allting bör inte förklaras,för då förlorar det sin magi.

 

*

 

 




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-14 13:19



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
JA!
(Försöker komma på något smart, men det är liksom... JA!)
2018-01-14

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är som att spela på Lotto tro på alla dessa Nostradamuskopior.
Men om vi återvänder till naturen kanske svaret finns där.
2018-01-14

  gunnnar nylund VIP
Där har djuren ett försprång över oss.
De tycks ha ett 6:e sinne som fungerar
oförklarligt på saker vi inte kan uppfatta.
Undantagsvis finns det personer med
denna förmåga, fast ej lika väl ut-
vecklad.
Vi kanske lär oss...så småningom.
2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP