Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Född: 1945-03-15 Död: 2017-01-12 kl 23.45: Vila i frid min älskade biologiska far! Utan dig vore jag inte den jag är!


Komplicerat barnaskap

du var min far, han var min pappa
du var den som skapade som gav
att min existens ens var möjlig
fråntagen eller så gav du upp
ditt faderskap och skrev på
du skrev på de papper du alltid
ångrade sedan men far du är
för alltid förlåten du är min far
den som gav mig liv

du gav över ansvaret till pappa
i en tid då du själv inte hade
förmågan men du gav liv
offrade den delen av dig
för min skull och ibland
ibland är kärleken till ens
barn just så stor att man
offrar sig själv sin egen del
för sitt barns skull utan att
egentligen veta hur det
i slutänden blir

det blev bra far och du ska veta
att jag alltid förlät dig och förstod
vet om att jag aldrig var arg

jag hoppas älskade far att du
kunde släppa skulden släppa
skammen skulden innan

du tog det där sista
andetaget som gav
dig sinnesro

jag hoppas att du
accepterade det du
inte kunde förändra
jag vet att du vågade
förändra det du kunde
jag tror att du förstod
skillnaden

Vila i frid älskade far
jag älskar dig

Nu få du la
ha de så
gött

för alltid
din

dotter
(också)








Fri vers (Fri form) av Junia VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-14 19:21



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Så insiktsfullt och varmt mitt i sorgen om svåra och komplexa känslor. Livet.
2018-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Junia
Junia VIP