Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En modern Dagis schottis"


Förkunskap i Ekbacken










Faller ljust ljus
Bland mörkt mörker



Gradvis öppnar himlens
Ögon upp sig

Inuti ett nytt liv

I Centrum av en kanel
doftande äppelpaj

Bakad i Dagiset finns
åtrån, längtan
Att få något gott

Livskraft i en hög
med slängda stövlar

Tjo och tjim
Tiden räcker inte

Att finnas till
är allför mycket


Och utanför staketet
På den frysna stenhällen

Hyllar ristningar solen
Med mystiska tecken

Bortglömda magiska
Betydelser sedan länge

Gårdslampan tänds
Snart kommer barn

Som ska bli framtidens
Vuxna att hämtas
av sina föräldrar

Bland Tider som växlar
i ljus och mörker

Skapade av det mänskliga
Sinnet

Och de gamla knot ekarna

Slipper bli sönderslitna
I bräder och fogas till
skepp mot främmande
Trakter

Det finns andra sätt att
Färdas på nu.



Så bakas äppelkaka med
Kaneldoft.


Bland hemlighetsfulla
Ristningar och knotekar


Till lyckoglänsande
välfärdsbarn av tiden. ..



















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-14 19:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sinnesvidgande skrivelse,känner kaneldoften ända hit.
2018-01-17

  Bossepoet från Österbotten
bedövande doftrik poesi

2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP