Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom fyra årstiderna


Jag vill uppleva alla årstider med dig
i sommarsol och ösregn
när det åskar och haglar
i aprilväder, se regnbågar
i djupsnö och bland höstlöv
under körsbärsblommen
under pollensäsongen
när gatorna sopas fria från grus
i snöblandat duggregn
i svettig helvetesvärme
slira hand i hand över midvintergator
du och jag under lönnträdens skuggor
se soluppgången på vägen hem från nattbussen
under en himmel som brinner av rosa moln
och regnmoln som blir tunga och faller
höra smattret under ett delat paraply
byta varmt te till iste och äppelglögg mot rosé
åka bil med nervevade rutor
andas in ångan av dina andetag
se den första tussilagon, gå en krokuspromenad
jag vill uppleva alla årstider med dig
i lugn och i storm

 




Fri vers (Fri form) av Bobski
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-15 16:25



Bookmark and Share


  Fulbergarn
som frukost, lunch, middag och dessert
2018-01-20

  M.Eta
Härlig text om våra årstiders väderväxlingar!
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Bobski
Bobski