Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst ...

Visst kan jag prata om livet,
även om jag inte vet var jag ska börja,
fast livet är egentligen obeskrivligt,
för mitt liv kan bara upplevas av mig,
ditt liv kan bara upplevas av dig.

Visst är livet värt att levas,
även om det känns meningslöst ibland,
fast livet är en krokig väg,
för det finns inga genvägar,
din väg är den som är din resa.

Visst tar livet slut en dag,
även om du känner dig odödlig nu,
fast döden är en naturlig följd,
för livet ger din plats till en annan,
ditt liv är unikt och döden undkommer du inte.

Livet är till för att levas,
slösa inte bort din korta tid på Jorden,
upplev glädjen i både smått och stort,
ty en viss herre väntar på dig,
där i slutet av tunneln ...

...hans namn är Döden.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 446 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-15 16:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Har du kommit för att hämta mig?"
"Jag har sedan länge gått vid din sida."
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm