Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höra

 

 

 

koltrast

vackra koltrast

en boll i vinterträd

 

 

följer

livens rörelser

 

 

tänder slocknat ljus

tyst är du i vinterfamn

tonandejublande är du i vårens famn

 

 

livsföljen

utan tvekan

 

så sträcker jag mina tömda ögon

in i strändernas vida krusningar

 

en kvinna med molnhår

ber mig till

 

hon lyfter halsband

med snäckor med turkoser

 

hon säger

en man lade det i mina händer

mannen sade

 

ge detta till kvinnan vilken ser

strändernas vida krusningar

halsbandet skall leda hennes till

mina svarshänder

 

kvinnan med molnhår säger allt är en väntan

hon stiger in i havet och havet sjunger

 

 

lägger kinden

till smältbäckens pelare

 

 

istappar med

andning

 

 

tårar väcks

stiger upp

ur den röda sjön

 

 

 

förenas med istappens visshet

 

 

blickar in i vintergräs

stillhetens skogar följer mig

 

 

 

kom vagga

mina ensamma händers ögon

 

 

kartorna skrivna

så långt insjunkna

 

vem hör mitt hjärtas sång

finns det samstämda hjärtat

 

 

vandrar

barfota i snö

för att uppleva snön

bränna rent

vandringarnas

gång

 

lägger syner i is

följer himlarnas eldar

inväntar nattsvanen närvaro

 

smält

synen min

den fräter sönder mig

 

 

jag har skrivit så många ord

med mitt hjärtas penna

med mitt hjärtas djupröda bläck

 

min älskade

 

vagga mina händers oro

 

låt mig få

sova lugnt

 

höra ditt hjärtas andning

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 256 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-15 21:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med smekande ljus och närmaste värme
2018-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser