Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrland i mitt hjärta!

Idag är det full snöstorm här i Medelpad.
Människor hukar när de går, de har mössorna nerdragna
och lovikavantarna på händerna.

Vi har en meter snö nu snart, plogbilen kör för fullt.
Här utanför huset har traktorn kört upp snö så vi har fått tre alptoppar.

Några som trivs bra är barnen, de klättrar upp till toppen och åker ner.
Bygger snögrottor, stojar och leker.
De får rosor på kind, som man sa förr.

Jag gillar att leva här där vi har fyra årstider.
Ska klä på mig och ge mig ut i snöyran straxt.

Att sedan få göra en mugg gott te och mysa med julklappsboken det är så fint.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-16 11:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint om vardagens livsglädje!
2018-01-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Norrland är bäst
bara jag tänker på
mina kära platser där
blir det var gång
i <3-at fest!
2018-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP