Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låga

 

 

min älskade

 

vagga mina händers oro

 

låt mig få

sova lugnt

 

höra ditt hjärtas andning

 


 

 

hjärtat ljuder

jag minns den röda isen

hur du lyfte den skadade vingen

hur vi värmde våra ansiktens

smältande masker

i den vita eldens lågor

 

vinterkvinnan höll i sin hand

 

hon skalade en apelsin

lindade doften i ett om runt oss

klyftor veks ut

hon säger

 

se skalets spiral

se klyftornas gestalt

mittens märg

 

 

 

 

 

river stigar

sulorna

under ifrån

 

vi river ej sulorna

vi smörjer sulornas vandring

med olja aska och salt

 

 

 

 

 

trädkvinnan lindar sjalar

runt axlar sänkta in i floden

hon följer stämmornas ekon

in under isens vallarstämma eka

dovt mjukt inbäddade knackar på

ekan vaggar invid pilens rötter

 

tre ord

vilar stilla i förrede

 

 

 

 

 

 

 

stigar

stiger upp genom leder

värmer händer kupade i hjärteld

ögon öppnas sveper mjukt med

ur pupillport flyger hudens hörda

 

 

lågor

visar det lugn

allt har inom

 

 

ändå hör jag ett hjärtas oro

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-16 12:44



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Vackert och skört. Kärlekens och själens stigar inom oss. Fint.
2018-01-16

    ej medlem längre
sinnligt vackert, mjukt och ömt
2018-01-16

  aol
Känner hettan lugnet hur allt smälter i vita lågor svalkan vid vaggande eka ändå en dröjande oro,
2018-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser