Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett försök till några visdomsord

Den ensamma är inte den som sitter själv i sitt hus, utan den som är ensam bland vänner.

Den modige är inte den som aldrig är rädd, utan den som tar steget fast man inte vågar.

Den rike, är inte den som har allt, utan den som är nöjd med det han har.

Den ödmjuke är inte den som säger: "jag kan ingenting", utan den som glädjs över andras framgång och lycka.

En stjärna är inte den som säger: "se på mig", utan den som tar upp sin gåva och delar den till andra.

Den starke är inte den som visar muskler, utan den som blottar sin svaghet.

En vinnare är inte den som kommer först, utan den som alltid reser sig.

Den kärleksfulla är inte den som brinner av passion, utan den som ger till andra utan att förvänta sig nåt tillbaka.

Den generösa är inte den som lägger mycket pengar i boxen utan den som strax glömmer hur mycket han lagt i.

Den ärliga är inte den som aldrig ljuger utan den som menar det han säger.

Den kloka är inte den med mest kunskap utan den som använder sin kunskap på bästa sätt.

Den fria är inte den utan ansvar, utan den som har ro mitt bland alla måsten.

Den lyckliga är inte den som ler med läpparna utan den som ler med hjärtat.




Bunden vers av Margo
Läst 501 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-01-16 22:37



Bookmark and Share


  Margo
Tack Kungskobran! Larz, jag vet att kärleken är störst och att vi inte ska döma, men inte vilka som är villoläror
2018-01-21

  Kungskobran VIP
Fin sammanfattning
Tack
2018-01-21

  Margo
Skrev allt från eget huvud medan jag låg i badkaret . Det är ofta där många texter kommer till. Fast om ordspråken stämmer så har de nog redan blivit skrivna flera gånger i historien
2018-01-21

    Lena Söderkvist VIP
Håller med Margo om detta, en del av det jag hört förr. Fast nog tål det att sägas igen!
2018-01-20

  Margo
Tack för alla kommentarer! Kram
2018-01-19

  Larz Gustafsson VIP
Gibran är en falsk profet från Satan.
De tragiska är att Satan kan förskapa sig till en ljusets ängel och kläcka ur sig en och annan sanning, dock alltid i syfte att förleda och förföra.
Därav rörelser som mormonismen, "Jehovas vittnen", den romersk-katolska kyrkan och andra villfarelser.
2018-01-19

  morgonstjärna VIP
Det du skriver är det jag läser ur
Profeten av Kahlil Gibran


2018-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det förefaller förnuftigt.
2018-01-18

  Fulbergarn
den här blir läst i portioner
2018-01-18

  lodjuret/seglare VIP
Utmärkt. Är de allesammans uttänkt av eget huvud, kan de ju ändå vara möjliga parafraser. Bokmärket är väl givet här?
2018-01-17

  Ezmeralda VIP
Så bra.
2018-01-17

  Annie b'larsson VIP
Bra!
2018-01-17

  Stay Golden
Fantastich!
2018-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo