Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tre diktatorerna

Det är kallt i ett världens mäktigaste länder.
Där historien skrivs lite som de vill
för maktens man gömmer enkelt undan det som ingen får se.
Han för sitt folk till en depression och själv mår han jävligt bra.

Men en kändis tar sig ton att yttra sin sjuka människosyn.
Kvinnor, homosexuella och människor med annan estnisk bakgrund har det inte lätt.
Han skrattar gott inne i sitt nya fina slott.
Slottet han styr och tar över människors liv med sin och medias makt.

Han sitter med fingrarna beredd på knappen.
på andra sidan änden sitter en annan man
Som så gärna vill vara med i jämförelsen.
Han är inte rädd för att ge allt i denna tuffa strid.




Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 417 gånger
Publicerad 2018-01-16 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream