Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagolik II


Ett slott utan portar, en sluten mussla,
ett stängt skrin med flickans hårspännen
och de drömmar som flätats in i håret.
Detta hår har bundit till sig drömmar
under många år, alla slags drömmar,
förhoppningar. Ingen kan gissa sig till
hur de ligger i skrinet, slutna musslan,
slottet utan portar. Där inne bodde
kungen och drottningen barnlösa.
Drömmarna om en prins eller prinsessa
har de stängt inom sig och lever dag
efter dag med fjärran i blicken. Träden
på borggården är fyllda av sidenband:
ett för varje dag utan, och på banden
binds andra band för varje timma utan.
I dammen simmar guldfiskar, också de
har blicken i längesedan och musslan
på dammens botten sov i drömlös sömn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 347 gånger
Publicerad 2018-01-17 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson