Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

igen igen igen

 

känner inte igen

mig själv

 

förtvivlan

skär in

 

 

jag minns känslan av en hand

omsluta min

ryggar

ryggåkrar

skär syner blödande

 

 

 

 

modets mantel fransad

håller knappt samman

ej vet jag längre

hur liv är

inte vet jag riktningens kärna

mitt hjärta blöder

 

 

så rädd att göra

besvikelser

besvikna

igen

igen

igen

 

 

 

röster

stämmor

så fjärran

bortom

min låga sänks in i glömska

 

gömmer mig

gömmer

gömmer

 

 

 

viskningar sådda av samtal

stenar minns eldar

håller kol i glödande händer

ögondörrar sluts med regler för

 

 

 

 

 

herde med ditt långväga lugn

jag ber dig valla mina sinnens hjordar

i natten hörs en herde andas toner i en flöjt

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 319 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-17 12:14



Bookmark and Share


  Aisha VIP
mycket vackert...
tycker speciellt om "jag ber dig valla mina sinnens hjordar..."
Aisha
2018-02-11

  Jan Widströmer VIP
Smärtsamt och vackert. Den arketypiske herden på slutet får mig att tänka på Lars-Erik Larssons vackra musik till Hjalmar Gullbergs sköna dikt "Förklädd gud".
2018-01-19

    ej medlem längre
Som alltid när jag läser Dina verk, blir ord till bilder och strömmar. Ditt vackra språk, Dina val av formuleringar - eller om de väljer Dig...tror ni är ett.
Med ljus, vackert ljus
2018-01-17

  Änglaögon
Smärtsamt vackert.
2018-01-17

  Peter Olausson VIP
Att gömma ett ljus är inte enkelt, att dölja en eld i natten går inte. Lyssna till tonerna, andas. Din dikt är en vandring genom ett mörker, där hela tiden ljuset vandrar bredvid.
2018-01-17

  Nils-Robert
En dikt med djup från komplexa tankar och känslor .
2018-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser