Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lila revolution

En insikt av ljus väckte mig fullkomligt till liv,
depressiv, hyperaktiv, självdestruktiv,
De tog så mycket utav mig: mitt livsdirektiv,
dissekerade min livslust så demonstrativt.

Men jag ska ge dig en historia, fruktansvärd och grå.
Om ett iskallt samhälle i en verklighet att bara utstå,
så nära en kollaps, med ett system som knappt systemet kan förstå,
och förnekelse så utbredd, från grannen din, till celebritetsnivå.

Där slår lagens väktare invånarna om de vill,
Och du blir till en bokstavskombination om du inte kan sitta still,
Där kan du våldta kvinnor och komma undan, om du vill,
och få betalt av staten, sånt går skattepengarna också till.

Där förnedras och ignoreras du när du blir gammal och sjuk,
där betyder 'hjälpsökande' alltid 'fritt fram för maktmissbruk'.
Fattigdom, amortering och död: mitt liv på en canvasduk,
Prova du att se världen på riktigt utan att bli sinnessjuk.

Och systemet har satt folket i en järnhård illusion,
där förklaringar tystas ned som konspiration och fiktion,
men vi kommer resa oss, en dag, tillsammans, i union,
Ännu har mänskligheten inte helt bränt den bron,

Och vi är många som kämpar, men vi behöver ännu fler,
för vi får inte tillåta det att fortsätta, det som hela tiden sker,
Nazism, sexism, rasism - jag kan rabbla ännu mer,
Vi är många som vaknar, vi blir bara fler, vi kommer göra alltmer.

Det är dags att börja agera, och vi måste börja nu.
Vi kan inte vänta längre, varken jag, någon, eller du.
Detta är något som rör vartenda en av oss, alla;
Så låt revolutionsropen högljutt skalla,

Tillsammans

är enda sättet

att störta

de alla.




Bunden vers av LexFirefly
Läst 372 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-01-18 03:20



Bookmark and Share


    Hedwig Eleonora
Så bra!
2018-02-08

  Brave
Bästa jag har läst!
Fortsätt
2018-02-01

  Fulbergarn
Härligt!
2018-01-18
  > Nästa text
< Föregående

LexFirefly
LexFirefly