Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse


I nordsorg

I nordsorg

Jag rullar till min syster och bror till jul. Hade jag något hem, eller ett gömställe, här upp i nordsorg. Nu lyssnar jag på Björn Afzelius – Tusen bitar. Jag kom från godsen och trappuppgångarna. Från de vindpinande ängarna, och klapperhällen. Vi kom från domänerna och arvet, innan vägarna tog vid.
Från den osynliga slöjan, och skammen vi försöker bränna. Vi kom ur disigheten och ett folk som förnekat Gud. Från fönstren där svalorna flög, med sorg. När dagen kom så föll jag. Nu försöker jag härbärga mig med tron och hoppet.
Det finns ett rike där de kallar krig för demokrati. Och ett land där man säljer vapen. Det är moms och ihärdigt arbete, i från morgon och till kväll. Det är väl ingens fel om någonting sker där ute.




Övriga genrer av Carl.m - Resigenten
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-18 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl.m - Resigenten