Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort övervägning inspirerad av Lacans psykoanalytiska insikter.


"Det finns inget Metaspråk"

Vist vi kan säga att det finns metafysik och fysik men radikalt sätt finns det inget metaspråk därav förblir den gemensamma nämnaren den symboliska ordningen med hjälp av vilken en benämningen sker, vi är ofrånkomligen subjekt av språket, en's ord böjer och rätar ut universum innan vi hinner tala om vad som kan anses vara 'rakt på sak' eller en 'förvrängning', lika mycket så krävs en spegel när man reflekterar över vad som för en själv är glasklart, innan det kan förklaras.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Marcus B
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-18 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus B
Marcus B