Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben på stubben

Han setter där å funderar
på ett kalhögge i skogen
och undrar om tiden är mogen
att till slut bli evigt trogen

Han ser framåt
nånstans fenns ju ett slut
ibland tittar ågren ut
och speller ont krut

Livet har tatt
och det har gett
en del som gått snett
men också förberett

Det fenns ju höger å vänster
och han spekulerar
att de kvettar nog vad som regerar
de e bara ett spel dom spelar

Känslor har hatt sin del
där hjärtan har brunnet
tårar som runnet
när värmen försvunnet

Han tänker på dom
som han helst minns
men inte längre finns
där ärlighet återvinns

En varm röst minner
om kärleksfull tröst
en bomullsmjuk röst
som tröggar en mörk höst

Me en penne i hanna
skriver han dikter
funderar över alla plikter
som skapar konflikter

Livet har ju ingen gps
om var man hör hemma
ständigt ett dilemma
vem ska bestämma

När han funderat färdigt
å lämnar stubben
e de ändå den goe gubben
som inuti allti e den lelle snubben




Bunden vers av stanton
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-20 08:50



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En fin och varm dikt om gubben på stubben.
2018-01-20
  > Nästa text
< Föregående

stanton