Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej mitt vinterland!

 

 

precis som min barndoms snörika vintrar

ser ut genom vinterlandskapet

allt är inbäddat i fluffig snö

så vackert med allt det vita

böljande vita vågor

minns allt det roliga med vinterlekar

kunde vara ute hur länge som helst

tills kläderna var våta

hur vi hängde vantar och sockar

på ett snöre ovanför vedspisen

som var så skön att värma sig vid

när man var frusen

mörkret kunde inte stoppa våra lekar

i gatlyktors sken lekte vi

utan gränser utan regler

vi skapade egna

en frihet värd allt

men här och var

svarta fläckar i den vita snön

minnen sotiga och smutsiga

dom ska jag ej beröra

dom vill ingen höra

barndom så vit som snö

jag kunde varit dö' 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-20 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP